ENGLISH

Presztizs és stílus

A legendák bennünk élnek, mi magunk teremtjük őket és mi vagyunk, akik tehetünk és teszünk fennmaradásukért. Az Első Magyar Szivarklub megálmodói szenvedélyesen szeretik és tisztelik az életet. Úriemberek, akik nem titkolták azon szándékukat, hogy egy olyan társulást hozzanak létre, amely időről-időre felejthetetlen élményekkel ajándékozza meg tagjait és ébren tartja a vágyat egy elegáns, kifinomult életforma iránt.

2003-ban baráti kezdeményezésre fogalmazódott meg a gondolat, hogy a Hamu és Gyémánt Magazin kiadói által negyedévente megrendezett, sikeres és állandó résztvevőkkel büszkélkedő nyitott szivarvacsorák mellett egy zártabb, szervezettebb tárulást hívjanak életre. Egy olyan közösséget, ahol kéthetente találkozhatnak a szivarbarátok és eszmecseréiket elegáns környezetben, a legfinomabb szivarok, kiváló ételek, nemes italok társaságában folytathatják. Az eredetileg 20 fős társaság 2003 áprilisában tartotta meg alakuló ülését és tette meg szándéknyilatkozatát zártkörű klubjának megalapítására.

Az alapítók eredeti elképzelését híven követő, exkluzív Klub jelenleg 50 fős zárt tagsággal rendelkezik. A kezdeti irányelveknek megfelelően a Szivarklub tagjai olyan férfiak, akik szívügyüknek tekintik a hazai szivarkultúra hagyományainak ápolását, azok terjesztését, a stílusos, minőségi időtöltés életben tartását. A Klub magas színvonalát és egységességét garantálja, hogy új tag felvételére csak klubtag tehet ajánlatot, akit a teljes tagságnak támogatnia kell ahhoz, hogy fél éves jelölti idejének letöltése után klubtaggá válhasson. A Klub saját etikai kódex szerint működik, az ebben szereplő elvek betartását a klubtagok feltétlenül elfogadják és követik. A Klubtagság kéthetente találkozik, mely alkamakkor elegáns környezetben a tagság ízlésének és érdeklődési körének megfelelő előadásokra és rendezvényekre is sor kerül. A tagság teljes egyetértésével a tagsági díj bevételeinek egy részét a klub jótékonysági célokra használja fel.